Przejdź do treści głównej

Dane osobowe


KLAUZULA INFORMACYJNA ŚLĄSKIEGO CENTRUM PRZEDSIĘBIORCZOŚCI
W CHORZOWIE

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE  informujemy, iż:

  1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Śląskie Centrum Przedsiębiorczości, ul. Katowicka 47, 41-500 Chorzów, tel. 32 743 71 60.
  2. Z osobą wyznaczoną do kontaktu w sprawie przetwarzania danych osobowych można się skontaktować za pośrednictwem adresu e-mail: abi@scp-slask.pl.
  3. Śląskie Centrum Przedsiębiorczości może przetwarzać dane osobowe w celu:
  • realizacji obowiązków wymaganych przepisami prawa powszechnie obowiązującego,
  • realizacji części zadań związanych z realizacją Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Śląskiego na lata 2014-2020,
  • realizacji części zadań związanych z realizacją Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Śląskiego na lata 2007-2013,
  • prowadzenia działań informacyjno – promocyjnych,
  • obsługi procesów rekrutacji,
  • zarządzania Instytucją.

 

  1. Dane osobowe będą przetwarzane na podstawie przepisów prawa, przez okres niezbędny do realizacji celów przetwarzania wskazanych w pkt 3, lecz nie krócej niż okres wskazany w przepisach o archiwizacji.
  2. W związku z przetwarzaniem danych w celach wskazanych w pkt 3, odbiorcami danych osobowych mogą być tylko podmioty uprawnione do odbioru Pani/Pana danych, w uzasadnionych przypadkach i na podstawie odpowiednich przepisów prawa. Ponadto, w zakresie stanowiącym informację publiczną dane będą ujawniane zainteresowanemu taką informacją na mocy przepisów prawa.
  3. W związku z przetwarzaniem przez Śląskie Centrum Przedsiębiorczości danych osobowych, przysługuje prawo do dostępu do swoich danych, ich sprostowania, usunięcia, prawo wniesienia sprzeciwu a także prawo do ograniczenia przetwarzania danych. Przysługuje również prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
  4. Dane osobowe nie będą wykorzystywane do zautomatyzowanego podejmowania decyzji, ani profilowania, o którym mowa w art. 22 RODO.
Pomóż nam poprawić serwis




Anuluj
Czy treść na tej stronie była pomocna? Zgłoś